04-02-2009, 16:19
Zdrowe Jedzenie ;D
Żeberka w kapuście
1,5kg żeberek
1 kg kapusty kiszonej
4 średnie cebule
6 ziarenek ziela angielskiego
ziarna czarnego pieprzu
2-3 liście laurowe
2 łyżki sosu sojowego ciemnego
3 łyżeczki ostrej papryki
2 -3 łyżki koncentratu pomidorowego
Vegeta
olej do smażenia
mąka
Żeberka umyć pokroić na mniejsze części natrzeć Vegetą, obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju.
Kapustę poszatkować.
Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę kapusty i połowę przypraw.
Podsmażone żeberka wyłożyć dna kapustę, a na pozostałym oleju usmażyć cebule i wrzucić do żeberek.
Na to dać resztę kapusty i przypraw oraz podlać leciutko wodą.
Całość przykryć i wstawić do piekarnika na ok. 2, 5 godz.
Po 2 godz. dodać przecier pomidorowy i zamieszać.
Żeberka w kapuście
1,5kg żeberek
1 kg kapusty kiszonej
4 średnie cebule
6 ziarenek ziela angielskiego
ziarna czarnego pieprzu
2-3 liście laurowe
2 łyżki sosu sojowego ciemnego
3 łyżeczki ostrej papryki
2 -3 łyżki koncentratu pomidorowego
Vegeta
olej do smażenia
mąka
Żeberka umyć pokroić na mniejsze części natrzeć Vegetą, obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju.
Kapustę poszatkować.
Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę kapusty i połowę przypraw.
Podsmażone żeberka wyłożyć dna kapustę, a na pozostałym oleju usmażyć cebule i wrzucić do żeberek.
Na to dać resztę kapusty i przypraw oraz podlać leciutko wodą.
Całość przykryć i wstawić do piekarnika na ok. 2, 5 godz.
Po 2 godz. dodać przecier pomidorowy i zamieszać.
[color=green][b]napisałem to ja jarząbek ..[/b]