18-09-2007, 06:58
sushi to by bylo surowe, a to nie jest
z cyklu co jadaja w meksyku:
quesadilla:
tortilli (z maki zbozowej) wedle zapotrzebowania
sera utartego (tak na oko)
salsy ostrej jeden sloik
wypelniacza dowolnego* (troche)
*dowolne wypelniacze obejmuja: szynke, tunczyka, grzyby, posiekana kure, ser blue, slowem wszystko co sie nam wydaje odpowiednie
narzedzia zbrodni:
patelnia, badz blacha
deska do krojenia i noz do pizzy
lyzka do salsy
drewniana przewracarka
cykl produkcyjny:
tortille wrzucamy na rozgrzana patelnie/blache (bez oleju)
czekamy jakies 30 sec az sie podgrzeje, robimy flip na druga strone.
30 sec i zdejmujemy na deske do krojenia
lyzka rozsmarowujemy cienko salse
sypiemy ser
sypiemy wypelniacz
na patelnie/blache
jak ser sie podtopi nieco, skladamy na pol i przyciskamy zeby sie dobrze skleilo
zdejmujemy z blachy
czekamy minute na ostygniecie i kroimy nozem do pizzy na 3 trojkaty.
Jemy ze smietana z czosnkiem badz guacamole
z cyklu co jadaja w meksyku:
quesadilla:
tortilli (z maki zbozowej) wedle zapotrzebowania
sera utartego (tak na oko)
salsy ostrej jeden sloik
wypelniacza dowolnego* (troche)
*dowolne wypelniacze obejmuja: szynke, tunczyka, grzyby, posiekana kure, ser blue, slowem wszystko co sie nam wydaje odpowiednie
narzedzia zbrodni:
patelnia, badz blacha
deska do krojenia i noz do pizzy
lyzka do salsy
drewniana przewracarka
cykl produkcyjny:
tortille wrzucamy na rozgrzana patelnie/blache (bez oleju)
czekamy jakies 30 sec az sie podgrzeje, robimy flip na druga strone.
30 sec i zdejmujemy na deske do krojenia
lyzka rozsmarowujemy cienko salse
sypiemy ser
sypiemy wypelniacz
na patelnie/blache
jak ser sie podtopi nieco, skladamy na pol i przyciskamy zeby sie dobrze skleilo
zdejmujemy z blachy
czekamy minute na ostygniecie i kroimy nozem do pizzy na 3 trojkaty.
Jemy ze smietana z czosnkiem badz guacamole