•  Wstecz
  • 1
  • 2(current)
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 20
  • Dalej 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kulinarne
#11
Cytat:2 łyżki mąki ziemniaczanej

tene ja zamiast maki dodaje torebke budyniu waniliowego lub smietankowego.
1 torebka na 0,5 sera.

Ale kazdy robi jak lubiSmile
Pesymista twierdzi, że wszystkie kobiety to nierządnice. Optymista nie twierdzi, że nie, ale ma nadzieje. JT
#12
arbuz w kostke
cebula w kostke
kolendra (liscie) poszatkowac

wrzucic do miski i wymieszac.

proporcje cebula-arbuz 1:1 - jeden arbuz - jedna srednia cebula
#13
Hmmm..blinek ....to ma być salatka owocowo- warzywna? Smile
#14
(09-12-2007, 09:43 PM)CzerwonaSukienka link napisał(a):
Cytat:2 łyżki mąki ziemniaczanej

tene ja zamiast maki dodaje torebke budyniu waniliowego lub smietankowego.
1 torebka na 0,5 sera.

Ale kazdy robi jak lubiSmile

ooo.. widzisz... a tak nie znalam.... tez sprobuje  ;D

8)
plum...
#15
(09-14-2007, 06:33 PM)blinker link napisał(a): arbuz w kostke
cebula w kostke
kolendra (liscie) poszatkowac

wrzucic do miski i wymieszac.

proporcje cebula-arbuz 1:1 - jeden arbuz - jedna srednia cebula

ja do tego dodaje jeszcze troche fety
kolendre, ale suszona, plus ziola prowansalskie - troche
i wszystko sie to podaje w "wydlubanym" arbuzie

bardzo dobre,
tzn jak pierwszy raz mi to podano, to nie chcialam w ogole sprobowac, ze wzgledu na polaczenie  Smile
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie
#16
Zamiast kolendry-daję miętę.
#17
saviche

ryba morska jakas w ilosci jakiejs
sok z limonki lub cytryny w ilosci wystarczajacej do utopienia ryby

rybe utopic na 24h (na surowo)

pico de gallo:
niezbyt dojrzale pomidory
cebula
kolendra

pomidory w kostke + cebula w kostke + kolendra poszatkowac

rybe wyjac i wymieszac z pico de gallo w proporcji wedle upodobania

zjesc Smile





#18
znaczy, ze co?
To takie sushi po kalifornijsku?? Tongue

Pozdrawiam
Kat
Panowac nad soba, to najwyzsza władza - Seneka
#19
sushi to by bylo surowe, a to nie jest

z cyklu co jadaja w meksyku:

quesadilla:

tortilli (z maki zbozowej) wedle zapotrzebowania
sera utartego (tak na oko)
salsy ostrej jeden sloik
wypelniacza dowolnego* (troche)

*dowolne wypelniacze obejmuja: szynke, tunczyka, grzyby, posiekana kure, ser blue, slowem wszystko co sie nam wydaje odpowiednie

narzedzia zbrodni:
patelnia, badz blacha
deska do krojenia i noz do pizzy
lyzka do salsy
drewniana przewracarka

cykl produkcyjny:
tortille wrzucamy na rozgrzana patelnie/blache (bez oleju)
czekamy jakies 30 sec az sie podgrzeje, robimy flip na druga strone.
30 sec i zdejmujemy na deske do krojenia
lyzka rozsmarowujemy cienko salse
sypiemy ser
sypiemy wypelniacz
na patelnie/blache
jak ser sie podtopi nieco, skladamy na pol i przyciskamy zeby sie dobrze skleilo
zdejmujemy z blachy
czekamy minute na ostygniecie i kroimy nozem do pizzy na 3 trojkaty.

Jemy ze smietana z czosnkiem badz guacamole




#20
Proste ... jak nalesnik . ;D
jakos  nic mi do glowy nie przychodzi..........moze innym razem :-)
  
  •  Wstecz
  • 1
  • 2(current)
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 20
  • Dalej 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości