21-12-2007, 17:00
W temacie rosołu
Najlepszy jest gotowany na mięsku wołowo-kurzym, w proporcjach pól na pól.
Kura tuczona w sposób naturalny (czyt.ze wsi ;D), wół też
Troszkę warzyw, marchewka, pietruszka, por i seler.
Moni, a po co ta jarzynka ? toć to świństwo jest, a dla smaku to są właśnie warzywka
I zamiast cebuli to włoska kapusta. Sół pieprz i wszystko
Z ugotowanego rosołku warto odcedzić wszystkie warzywka, wtedu może postać nawet dwa, trzy dni i nie kwaśnieje
Zawsze mi wychodzi i zawsze wszystkim smakuje
Czego i wam wszystkim życzę
Najlepszy jest gotowany na mięsku wołowo-kurzym, w proporcjach pól na pól.
Kura tuczona w sposób naturalny (czyt.ze wsi ;D), wół też
Troszkę warzyw, marchewka, pietruszka, por i seler.
Moni, a po co ta jarzynka ? toć to świństwo jest, a dla smaku to są właśnie warzywka
I zamiast cebuli to włoska kapusta. Sół pieprz i wszystko
Z ugotowanego rosołku warto odcedzić wszystkie warzywka, wtedu może postać nawet dwa, trzy dni i nie kwaśnieje
Zawsze mi wychodzi i zawsze wszystkim smakuje
Czego i wam wszystkim życzę
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"
-- Albert Einstein
-- Albert Einstein