27-11-2007, 13:18
Deser dla kulinarnego analfabety
paczka ciasta francuskiego zamrozonego (takie paczki po 6 kawalkow)
owoce z puszki (najlepiej ananas lub gruszka)
polewa czekoladowa
bita smietana
opcjonalnie zurawinowy dzem (lub inny jaki lubicie)
kawalki ciasta francuskiego lekko odmrozic (NIE CALKIEM !) takie kawalki 10 na 10 cm polozyc na blache, w srodek kazdego kawalka polozyc albo plaster ananasa albo polowke gruszki (przed polozeniem owocu mozna posmarowac ciasto dzemem), w piekarniku wypiec tak z 15 do 20 minut (prosze spojrzec na opakowanie jaki czas tam podaja)
po wypieczeniu poczekaj az osygna troche, udekorowac polewa czekoladowa i bita smietana, podac na stol lekko cieple.
paczka ciasta francuskiego zamrozonego (takie paczki po 6 kawalkow)
owoce z puszki (najlepiej ananas lub gruszka)
polewa czekoladowa
bita smietana
opcjonalnie zurawinowy dzem (lub inny jaki lubicie)
kawalki ciasta francuskiego lekko odmrozic (NIE CALKIEM !) takie kawalki 10 na 10 cm polozyc na blache, w srodek kazdego kawalka polozyc albo plaster ananasa albo polowke gruszki (przed polozeniem owocu mozna posmarowac ciasto dzemem), w piekarniku wypiec tak z 15 do 20 minut (prosze spojrzec na opakowanie jaki czas tam podaja)
po wypieczeniu poczekaj az osygna troche, udekorowac polewa czekoladowa i bita smietana, podac na stol lekko cieple.
Najladniejszym zwierzatkiem jest slimaczek.