18-11-2007, 14:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2007, 15:06 przez BrotherFromMars.)
Nie dawalem znaku zycia w tym watku, ale czas najwyzszy.
Sheesh
Skladniki:
- 500 g baraniny (chudej oczywiscie),
- 2 srednie cebule,
- 2 lyzeczki tartej buki,
- 1 lyzeczka masla,
- 50 g swiezej kolendry,
- ciutka soli,
- ciutka drobno posiekanej zielonej papryki,
- ciutka soku z cytryny,
- natka pietruszki
No to jadziem:
Porzadnie zemlec (najlepiej 2x) w maszynce mieso z cebula, bulka tarta, sola, maslem, zielona papryka i kolendra.
Dodac sok z cytryny, uformowac kulki srednicy circa about 5 cm.
Okleic miesna masa patyczki do szaszlykow w forme cienkich kiełbasek, piec w piekarniku do momentu, gdy mieso będzie swobodnie odchodzilo od patyczkow.
Nawet lepsze bedzie niz upieczone na grillu.
Jak do tego zrobicie sos grzybowy, najlepiej z borowikow, kazdy facet jest Wasz ;D
To pisalem ja, ten co nie ma pojeciu o gotowaniu ;P
Sheesh
Skladniki:
- 500 g baraniny (chudej oczywiscie),
- 2 srednie cebule,
- 2 lyzeczki tartej buki,
- 1 lyzeczka masla,
- 50 g swiezej kolendry,
- ciutka soli,
- ciutka drobno posiekanej zielonej papryki,
- ciutka soku z cytryny,
- natka pietruszki
No to jadziem:
Porzadnie zemlec (najlepiej 2x) w maszynce mieso z cebula, bulka tarta, sola, maslem, zielona papryka i kolendra.
Dodac sok z cytryny, uformowac kulki srednicy circa about 5 cm.
Okleic miesna masa patyczki do szaszlykow w forme cienkich kiełbasek, piec w piekarniku do momentu, gdy mieso będzie swobodnie odchodzilo od patyczkow.
Nawet lepsze bedzie niz upieczone na grillu.
Jak do tego zrobicie sos grzybowy, najlepiej z borowikow, kazdy facet jest Wasz ;D
To pisalem ja, ten co nie ma pojeciu o gotowaniu ;P
Jeżeli nie podoba Ci się mój styl jazdy, zejdź z chodnika...