18-09-2007, 15:28
blin, mam klasc ser na oko?
Sushi, zawsze, wszedzie... o kazdej porze dnia i nocy!
***Czego sruba ostatnio NIEprzypalila...
Wieprzowina ze sliwkami. 8)
wieprzowinka(ile zdażysz zlapac, poderwac, upolowac...)(Ż kurde Ż..)
sliwki(ile sie da napchac)
wino(o ile cos ci zostalo od ostatniego przyjecia)
ocet
tarta bulka*
sos do pieczeni
cynamon*
wieprzowinke dusic(pokrojona albo i nie...jak lubisz) w winie z octem i przyprawami(np. mieta, ziola,chilli!,oregano(mozesz dodac sosu sojowego).. co ci sie nawinie).
dorzucic sliwki, gdy beda miekkie mozna przetrzec je przez sito (ja wole nie przecierac)
dodac tarta bulke,
sos do pieczeni i przyprawic cynamonem.
gotowa pieczen polac sosem.
ja gotuje to w woku..
*tyle ile lubisz
cdn.
Izul wielki kucharz.
Sushi, zawsze, wszedzie... o kazdej porze dnia i nocy!
***Czego sruba ostatnio NIEprzypalila...
Wieprzowina ze sliwkami. 8)
wieprzowinka(ile zdażysz zlapac, poderwac, upolowac...)(Ż kurde Ż..)
sliwki(ile sie da napchac)
wino(o ile cos ci zostalo od ostatniego przyjecia)
ocet
tarta bulka*
sos do pieczeni
cynamon*
wieprzowinke dusic(pokrojona albo i nie...jak lubisz) w winie z octem i przyprawami(np. mieta, ziola,chilli!,oregano(mozesz dodac sosu sojowego).. co ci sie nawinie).
dorzucic sliwki, gdy beda miekkie mozna przetrzec je przez sito (ja wole nie przecierac)
dodac tarta bulke,
sos do pieczeni i przyprawic cynamonem.
gotowa pieczen polac sosem.
ja gotuje to w woku..
*tyle ile lubisz
cdn.
Izul wielki kucharz.