Polfan.pl - forum dyskusyjne

Pełna wersja: Kulinarne
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
(18-11-2007, 16:32)monika_ link napisał(a): [ -> ]O Marsisko ale mi się głupio zrobiło teraz :-[
i dobrze Ci tak ;P
(18-11-2007, 16:59)dortmund link napisał(a): [ -> ][quote author=BrotherFromMars link=topic=52.msg5864#msg5864 date=1195386688]
Nie dawalem znaku zycia w tym watku, ale czas najwyzszy.

Sheesh

Skladniki:
-
- ciutka soli,
- ciutka drobno posiekanej zielonej papryki,
- ciutka soku z cytryny,
- natka pietruszki                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  






 ;D ;D ;D a czy tej pietruszki tez cuitka ?? Bo jak tak to ja sie poddaje  :'(
Dzwonilem do moich ciutek i zadna nie chce ze mna gotowac ..... To co robic ?????  Prosze o pomoc , : moze byc nawet z Marsa  Tongue     Tongue     Tongue
[/quote]
[b]Widziales ciutke natki????? Przeca to na peczki zdzbel sprzedaja. A swoja droga "ciutka" bo kazdy ma inny smak, przeciez nie bede podawal wag, bo to nie ma sensu
Ok zaryzykuje:walne do mielonego trzy peczki pietruszki  a co mi tam ... i tak tego( jako  prawie wegetarianin) jadl nie bede  ;D
Deser dla kulinarnego analfabety

paczka ciasta francuskiego zamrozonego (takie paczki po 6 kawalkow)
owoce z puszki (najlepiej ananas lub gruszka)
polewa czekoladowa
bita smietana
opcjonalnie zurawinowy dzem (lub inny jaki lubicie)

kawalki ciasta francuskiego lekko odmrozic (NIE CALKIEM !) takie kawalki 10 na 10 cm polozyc na blache, w srodek kazdego kawalka polozyc albo plaster ananasa albo polowke gruszki (przed polozeniem owocu mozna posmarowac ciasto dzemem), w piekarniku wypiec tak z 15 do 20 minut (prosze spojrzec na opakowanie jaki czas tam podaja)
po wypieczeniu poczekaj az osygna troche, udekorowac polewa czekoladowa i bita smietana, podac na stol lekko cieple.
A mnie, qrde rosol do tej pory nie wychodzi, normalnie FAKK! :o W morde jeza!°
(18-12-2007, 18:43)HETERO link napisał(a): [ -> ]A mnie, qrde rosol do tej pory nie wychodzi, normalnie FAKK! :o W morde jeza!°
normalnie Morelku to jedna z najprostszych zup! jak ona może nie wyjść?  :Smile

kk

Wystarczy kurę wypatroszyc przed ugotowaniem i juz wyjdzie Smile
  Nie no, Kobity, wolowy musi byc, bo sztuka miesa w sosie chrzanowym cool normalnie jest. :Smile
  Niby wszystko bylo oki, ale u zalotnej kuchareczki lepiej mi qrde smakowalo! 8) Znaczy sie rosol tez! ;D
    Pozdro Smile
Morelku,weź kawałek wołowiny rosołowej,ewentualnie dodaj np.skrzydło z indyka(ja tak zawsze robię),ze 3 marchewki,1 pietruszkę,niewielki seler,por i cebulę.Mięso myjesz i wrzucasz do wody,dodajesz włoszczyznę oprócz pora i cebuli(por daje się pod koniec gotowania,żeby się nie rozgotował).Cebulę się opieka nad ogniem(np.na palniku od kuchenki) i dodaje do gotującego rosołu.Dodajesz do smaku jarzynkę i pieprz.Gotujesz osobno makaron i już gotowe danie.Na koniec,jak rosół jest już na talerzu mozesz posypać natką pietruszki.
Smacznego :-*
W temacie rosołu Tongue

Najlepszy jest gotowany na mięsku wołowo-kurzym, w proporcjach pól na pól.
Kura tuczona w sposób naturalny (czyt.ze wsi ;D), wół też Big Grin
Troszkę warzyw, marchewka, pietruszka, por i seler.
Moni, a po co ta jarzynka ? toć to świństwo jest, a dla smaku to są właśnie warzywka Smile
I zamiast cebuli to włoska kapusta. Sół pieprz i wszystko Big Grin
Z ugotowanego rosołku warto odcedzić wszystkie warzywka, wtedu może postać nawet dwa, trzy dni i nie kwaśnieje Smile

Zawsze mi wychodzi i zawsze wszystkim smakuje SmileSmile
Czego i wam wszystkim życzę Smile
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21