(15-11-2008, 23:48)napoleonka link napisał(a): [ -> ]do Veci mi daleko, ale co tam , chwale sie moim pierwszym dzielem 
Napoleonko!!! Wielkie gratulacje!

Tort jest piękny

))))
I najlepsze życzenia z okazji ukończenia roczku:**
Napoleonko jestem pełen podziwu, toc to istne dzieło sztuki - gratulacje !! i Pozdrawiam serdecznie całą rodzinke :-)))))i wszystkiego naj naj ....
no dzieki, choc do zamierzonego efektu mu daleko

i vectra masz w tym swoja zasluge, bo tak mi sie Twoje tkiorty spodobaly, ze postanowilam sprobowac

do 18ki mlodego nabiore wprawy

Mimo, że to nie napoleonka a tort, to i tak piękny

Zdrowe Jedzenie ;D
Żeberka w kapuście
1,5kg żeberek
1 kg kapusty kiszonej
4 średnie cebule
6 ziarenek ziela angielskiego
ziarna czarnego pieprzu
2-3 liście laurowe
2 łyżki sosu sojowego ciemnego
3 łyżeczki ostrej papryki
2 -3 łyżki koncentratu pomidorowego
Vegeta
olej do smażenia
mąka
Żeberka umyć pokroić na mniejsze części natrzeć Vegetą, obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju.
Kapustę poszatkować.
Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę kapusty i połowę przypraw.
Podsmażone żeberka wyłożyć dna kapustę, a na pozostałym oleju usmażyć cebule i wrzucić do żeberek.
Na to dać resztę kapusty i przypraw oraz podlać leciutko wodą.
Całość przykryć i wstawić do piekarnika na ok. 2, 5 godz.
Po 2 godz. dodać przecier pomidorowy i zamieszać.
blehhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lepiej daj tu przepis na tę Twoją pyyyyyyyyyyszną szarlotkę ;>
aaa...i na tego no...placka po zbójnicku!
Pozdrawiam,
Dzikens