07-10-2008, 22:31
31-10-2008, 00:00
![[Obrazek: 0fea670d9cd6b4fa.jpg]](http://images50.fotosik.pl/25/0fea670d9cd6b4fa.jpg)
"helołinowe" ciasteczka na jutrzejsza imprezę

przepis i pomysł stąd: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,86460257.html
31-10-2008, 01:04
łomatko!! realistyczne okrutnie - Vecia, ja nie wiem, czy ja to dam rade zjesc, normalnie 
pozdrawiam
Kat

pozdrawiam
Kat
zofija
31-10-2008, 09:23
Re-wel-ka ;D
31-10-2008, 09:48
Palce lizać...
Smacznego.

Smacznego.
31-10-2008, 20:01
:-\ patrzac na to zdjecie postanowilem rzucic jedzenie .......
01-11-2008, 14:51
e tam dort ;D ciasteczka były przepyszne! dziś to żałuję, że nie wzięłam w kieszeń kilku ;D
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
09-11-2008, 13:25
Nie wiem, czy to już było - jeśli się powtarzam, to przepraszam...
Ta daaam... ciasto marchewkowe... banalnie proste, szybkie i właściwie to chyba nie może nie wyjść, na dodatek 'trzyma się' około tygodnia (pewnie dzięki dużej ilości oleju) he he ;D
Przepis z internetu.
4 jajka
1 szklanka oleju
2 szklanki marchewki (utartej na tarce)
- || - mąki
- || - cukru
2 łyżeczki sody
- || - proszku do pieczenia
- || - cynamonu
szczypta soli
Można dodać bakalie - wedle uznania. Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo mąkę, olej, sodę, cynamon i resztę. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut i już. Nie mam talentu do pieczenia, ale tego ciasta nie da się popsuć ;D Acha, ja składniki traktuję mikserem jest szybciej, no i wychodzi bardziej puszyste, bo wtłacza się więcej powietrza.
ten tego... smacznego!
![[Obrazek: carrot-cake.jpg]](http://bp0.blogger.com/_5uLBgy8grA8/Rvon-V3PGHI/AAAAAAAAALM/fsMfzeba8lc/s400/carrot-cake.jpg)
Pillock
Ta daaam... ciasto marchewkowe... banalnie proste, szybkie i właściwie to chyba nie może nie wyjść, na dodatek 'trzyma się' około tygodnia (pewnie dzięki dużej ilości oleju) he he ;D
Przepis z internetu.
4 jajka
1 szklanka oleju
2 szklanki marchewki (utartej na tarce)
- || - mąki
- || - cukru
2 łyżeczki sody
- || - proszku do pieczenia
- || - cynamonu
szczypta soli
Można dodać bakalie - wedle uznania. Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo mąkę, olej, sodę, cynamon i resztę. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut i już. Nie mam talentu do pieczenia, ale tego ciasta nie da się popsuć ;D Acha, ja składniki traktuję mikserem jest szybciej, no i wychodzi bardziej puszyste, bo wtłacza się więcej powietrza.
ten tego... smacznego!

![[Obrazek: carrot-cake.jpg]](http://bp0.blogger.com/_5uLBgy8grA8/Rvon-V3PGHI/AAAAAAAAALM/fsMfzeba8lc/s400/carrot-cake.jpg)
Pillock
15-11-2008, 23:48
16-11-2008, 00:43
(09-11-2008, 13:25)pillock link napisał(a): [ -> ]Nie wiem, czy to już było - jeśli się powtarzam, to przepraszam...
Ta daaam... ciasto marchewkowe... banalnie proste, szybkie i właściwie to chyba nie może nie wyjść, na dodatek 'trzyma się' około tygodnia (pewnie dzięki dużej ilości oleju) he he ;D
Przepis z internetu.
4 jajka
1 szklanka oleju
2 szklanki marchewki (utartej na tarce)
- || - mąki
- || - cukru
2 łyżeczki sody
- || - proszku do pieczenia
- || - cynamonu
szczypta soli
Można dodać bakalie - wedle uznania. Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo mąkę, olej, sodę, cynamon i resztę. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut i już. Nie mam talentu do pieczenia, ale tego ciasta nie da się popsuć ;D Acha, ja składniki traktuję mikserem jest szybciej, no i wychodzi bardziej puszyste, bo wtłacza się więcej powietrza.
ten tego... smacznego!
Pillock
Pilocik sam piekles ... przyznaj sie ..... bo w takim razie co to biale robi tam u gory <(nie ma w przepisie )